Parduodamos pluoštinių kanapių  sėklos:

  • GLIANA

Kontaktai pasiteiravimui:

Kūčių stalui - kanapinė druska

Receptas šis labai senas. Maniau, kad visi žino, bet pasirodo, nelabai. Sako, žinom, kad kanapių sėklos itin maistingos, bet kaip jas valgyti. Taigi prisiminkim.Kanapių sėklas šiek tiek paskrudinkite, bet neilgai, kad nesudegtų. Skrudinkite ant vidutinio karštumo ugnies sausoje keptuvėje apie 5 min., kol pasklis malonus kvapas. Jei pasklido nemalonus kvapas, tai jau per vėlu – viską pilkit lauk, ir bandykit iš naujo. Iš išorės apskrudimo ženklų neturi matytis.Paskrudintas sėklas reikia sugrūsti. Geriausia rankiniu būdu, su grūstuve (elektrinė kavamalė nėra gerai). Tačiau kuo smulkiau sugrūsim, tuo bus skaniau. Tada gerai pasūdykite natūralia druska.Tradiciškai Žemaitijoje buvo valgoma su virtom karštom bulvėm. Man taip iki šiol skaniausia. Kitiems patinka barstyti ant duonos su sviestu - barstykit storiau, negailėkit. Jei pavaišinsit tokiais sumuštiniais svečius, mažai kas supras, kas tai yra, bet tikrai suvalgys. Taip paruoštas kanapių sėklas tinka barstyti į salotas, dėti į duoną, bandeles, sausus pusryčius, košes.

Partneriai